top of page

Kinder-kooklessen bij Stibula


In totaal mochten 10 jongeren uit Latour en omgeving zich opgeven voor de kinder-kooklessen van Stibula. Deze jongeren zullen 5 lesdagen lang onder begeleiding van mevr. Marisa Pieplenbosch elke keer een ander gerecht leren bereiden. Volgens de coördinator van de kooklessen [Odienza Triesie], was het unieke bij deze training dat de jongeren deels zelf hebben gekozen welke gerechten ze willen leren bereiden. Tijdens een informatie sessie voorafgaand aan de training zijn de gerechten door de jongeren in samenspraak met de trainer gekozen. Dit is nieuw voor Stibula omdat in het verleden de gerechten vooraf door de trainers werden gekozen.

De coördinator van de kookcursussen is zeer tevreden over de betrokkenheid van de jongeren, "ze zijn erg enthousiast en laten zien dat ze het fijn vinden dat ze zelf mee mochten helpen bepalen wat er word gekookt, we nemen dit zeker mee bij de volgende groep". Ook de trainer van de kinder-kooklessen mevr. Pieplenbosch is zeer tevreden met de participatie van de jongeren. Als trainer sta je daar niet alleen om ze het koken aan te leren, maar je probeert ook andere vaardigheden te ontwikkelen. Marisa Pieplenbosch die tevens directeur is van de Nationale Volksmuziekschool Suriname zegt verder dat zij zich als vrijwilliger bij Stibula heeft opgegeven, omdat ze het werken met kinderen en het koken, altijd leuk heeft gevonden. "Natuurlijk helpt het feit dat ik enorme waardering heb voor het werk dat Stibula doet ook mee", aldus Pieplenbosch. De komende kinder-kookbijeenkomsten zijn vrijdag op 11 en 25 januari 2019 en op vrijdag 8 en 22 februari 2019. Elke dag van 16.30 - 19.00 u.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page