top of page

TOPZ - Talent Ontwikkelings Programma Parbo Zuidwest

Het Talentontwikkelingsprogramma Paramaribo Zuidwest (TOPZ) is een programma, dat speciaal ontwikkeld is voor jongeren woonachtig in Paramaribo Zuidwest. Het doel is om jongeren in dit gebied een unieke kans te geven, zich te ontwikkelen in de creatieve industrie. Het programma is een dat uitgevoerd zal worden bij Stibula. Voor dit programma is er een samenwerking met Stichting Vania B.

Waarom Paramaribo Zuid-West

Onder dit gebied vallen o.a. de ressorten Latour, Livorno, Ephraimzegen, Pont Buiten, Flora etc. Het is gebleken dat de kansen en mogelijkheden voor jongeren om voornamelijk podiumkunsten te ontwikkelen in dit gebied, relatief lager zijn dan jongeren die elders in Paramaribo wonen. De drempels variëren van economische omstandigheden tot sociale- en maatschappelijke beperkingen. Het doel is dus: * om jongeren tools aan te reiken die hen zullen helpen om zelf duurzame initiatieven op te zetten voor zichzelf en voor hun leeftijdsgenoten in hun woonomgeving. * om ondernemerschapsvaardigheden en life skills bij te brengen. * om een effectieve bijdrage te leveren aan de sociaal- en economische weerbaarheid van de doelgroep. * om jongeren een positief alternatief te bieden, als het gaat om de besteding van hun vrije tijd.

De omgeving Latour is gekozen als centraal punt voor de uitvoering van de activiteiten, o.a. vanwege de ligging en bereikbaarheid voor jongeren in de omliggende ressorten. Het gebied is per openbaar vervoer ook makkelijk te bereiken.

Welke activiteiten?

Gedurende de komende 17 maanden zullen verschillende activiteiten plaatsvinden, waaronder: 1. Dans, theater en muziek trainingen (keyboard, zang, gitaar, drum en basgitaar) 2. Ondernemerschap trainingen op het gebied van leiderschap, ethiek, budgetteren etc. 3. Een geheel verzorgde excursie naar Nederland in 2021, voor jongeren die tijdens het project uitblinken. 4. Een documentaire van het project, om onze Surinaamse talenten internationaal te promoten. 5. Workshops met binnen- en buitenlandse podiumkunstenaars.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page