top of page

Stibula 54 jaar

Op Woensdag 17 Maart 2021 vierde Stibula haar 54 jarig bestaan. Vierenvijftig jaren zijn geen vierenvijftig dagen. Stibula is een pilaar die niet meer weg te denken is in de samenleving. Zij heeft haar stempel gedrukt binnen de buurt latour en ook ver daarbuiten. De behaalde mijlpalen in de afgelopen vierenvijftig jaren zijn zaken waarover men tevreden mag zijn, maar is nog niet waar het wezen moet. Buurtwerk in Suriname is nog niet waar het wezen moet. Het idee dat men vaak genoeg heeft is dat het alleen is om te gaan sporten, maar buurtwerk is veel meer dan dat.


Stibula heeft in de afgelopen jaren bewezen dat naast de traditionele sporten zoals voetbal, basketbal en volleybal er nog meer takken van sport uitgeoefend kunnen worden en ook cursussen verzorgd kunnen worden. Naast dit alles worden er ook regelmatig workshops gegeven, thema avonden. In het bovengenoemde is het altijd Stibula’s streven geweest de buurt op te trekken en te ontwikkelen, want zij staat daar voor hun. Stibula heeft als buurtorganisatie de functie van een figuurlijke brug tussen overheid en de buurt.


Stibula heeft in de afgelopen jaren heel wat geweldige momenten gehad, elke dag dat het centrum open staat voor publiek is een mooi moment. Stibula kan ook met trots aantonen welke vorderingen en ontwikkelingen zij in de afgelopen teweeg hebben gebracht. Dit alles is natuurlijk mogelijk gemaakt door een intensieve en geweldige samenwerking tussen de buurtbewoners en de vrijwilligers van Stibula. Als gevolg van de heersende covid pandemie is Stibula op een kleinere schaal operationeel.


De projecten en activiteiten die nu gedraaid worden, zijn de twinings programma in samenwerking met stichting Vania B gefinancierd door de Nederlandse overheid. Verder ook de UTSN programma waarbij kinderen door de week zang, dans, theater en muziek lessen kunnen volgen. Verder is de schaakclub ook begonnen met het verzorgen van schaaklessen. De computerlessen zijn ook met success uitgevoerd en verzorgd. Dit jaar, 2021, is natuurlijk heel succesvol begonnen


Het is natuurlijk goed om te weten dat met de opbrengsten van de computerlessen het buurthuis kon voorzien in haar nutsvoorzieningen. Stibula geniet geen subsidie van de overheid, dus alle betalingen komen op de rekeningen van Stibula. Stibula mag met trots zeggen dat zij niet maandelijks hun handen moeten ophouden voor financiën van de overheid om draaiende te blijven. Met de ingeslagen weg, ziet de toekomst van Stibula er prachtig uit. Een van de zaken die in de komende periode gekoppeld zal worden aan de buurtorganisatie is het opzetten van een gemeenschap gezondheidszorg, daarvoor hebben enkele individuen al de nodige trainingen gevolgd en er komen nog enkele trainingen daarvoor. Om preventief te werk te gaan, zal je je buurt en dierbare op de hoogte houden van de verschillende ziektes en hoe zij zich daartegen kunnen beschermen en natuurlijk voorkomen. Verder zal de gemeenschap gezondheidszorg ook kijken naar de zwangeren in de buurt. Op weg naar 55 jaar Stibula, zal er keihard te werk gaan om de doelen die gesteld zijn te behalen. Stibula staat er zeker om het samen met de buurtbewoners en voor de buurtbewoners te doen.Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page